2019 m. kovo mėnesio knygos

2019 m. balandžio 09 d.
Pateikiame informaciją apie naujausius vaikų ir jaunimo literatūros leidinius, remdamiesi Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos elektroniniu leidiniu „Informacija apie Lietuvoje išleistus leidinius, gautus Nacionalinėje bibliotekoje“.

 

Alma littera, 2019
Alma littera, 2019

13-os aukštų namelis medyje / Andy Griffiths; iliustravo Terry Denton; iš anglų kalbos vertė Ina Jakaitė. – Vilnius: Alma littera, 2019. – 244 p.: iliustr.  – ISBN 978-609-01-3586-0

Knygos anotacija:

Andy Griffithsas gyvena 13 aukštų namelyje medyje su draugu Terry. Kartu jie rašo linksmas knygas, tokias kaip šita. Andy sugalvoja žodžius , o Terry piešia iliustracijas.

Jie gyvena pačiame šauniausiame namelyje medyje! Jame yra baseinas, pilnas ryklių žmogėdrų! Ir zefyrų mašina, šaudanti zefyrus tau į burną, kai tik išalksti! Tik saugokis milžiniškos jūrų pabaisos, apsimetančios undine! Ir žiūrėk, kad neįkliūtum į priraugėtą kramtomosios gumos burbulą!

13 aukštų namelyje medyje gali nutikti BET KAS!

Pasinerkite į netikėčiausius nuotykius ir dviejų draugų kvapą gniaužiančias šėliones.

Alma littera, 2019
Alma littera, 2019

Apsimesti princese / Connie Glynn; iš anglų kalbos vertė Gabrielė Virbickienė. – Vilnius: Alma littera, 2019. – 297 p.  – Ciklo „Rouzvudo istorijos“ 2-oji knyga. – ISBN 978-609-01-3593-8

Knygos anotacija:

„Pradedu galvoti, kad tavo darbas yra daug sudėtingesnis nei vaidinti princesę… Lote, ar tai labai pavojinga?“

Lotė Moliūgė yra paprasta mergina, kuri trokšta būti princese.

Elė Vulf yra princesė, kuri trokšta būti paprasta mergina.

Likimui lėmus, kad Rouzvudhole merginos apgyvendinamos viename kambaryje, jos sugalvoja tobulą sprendimą – apsikeisti vietomis. Antraisiais mokslo metais į mokyklą Elė ir Lotė sugrįžta kaip geriausios draugės, bet dabar reikia apsiprasti su naujais vaidmenimis.

Tačiau Rouzvudhole ima dėtis keisti dalykai – vienas po kito apsinuodija mokiniai. Atrodo, kad mokykloje tvenkiasi pavojaus debesys.

Lotė ir Elė pasiryžusios surasti kaltininką, bet ar pavojus nebus arčiau, nei jos mano?

„Apsimesti princese“ yra populiariosios „Princesės paslapties“ tęsinys.

Alma littera, 2019
Alma littera, 2019

Bent kartą: romanas / Morris Gleitzman; iš anglų kalbos vertė Gabrielė Virbickienė. – Vilnius: Alma littera, 2019. – 158 p. – ISBN 978-609-01-3570-9

Knygos anotacija:

Kartą pabėgau iš prieglaudos, kad rasčiau mamą ir tėtį.

Sykį iš degančio namo išgelbėjau mergaitę, vardu Zelda.

Kartą prajuokinau nacį, kuriam skaudėjo dantį.

Aš esu Feliksas. Tai mano istorija.

1942 m. Lenkijoje žydų berniukas Feliksas prieglaudoje slepiasi nuo nacių. Tik bėda, kad jis nieko nežino apie karą ir mano, jog prieglaudoje bus, kol tėvai išgelbės savo knygų verslą. Nutaręs, kad tėvams gresia pavojus, Feliksas išvyksta jų įspėti ir patenka tiesiai į nacių okupuotą Lenkiją.

Feliksui viskas yra pramanytos istorijos. Iš kur jo sriuboje atsirado visa morka? Tai ženklas, kad tėvai atvažiuoja jo pasiimti. Kodėl naciai degina knygas? Jie turbūt atvykėliai bibliotekininkai, atsiųsti sutvarkyti pasenusios prieglaudos bibliotekos. Tačiau Felikso kelionė darosi vis pavojingesnė ir jis pamažu pamato siaubą, kurio negali paaiškinti jokios istorijos.

Nepaisant baisumų, Feliksas niekada nepraranda vilties.

„Bent kartą“ – istorija, kupina meilės, draugystės ir netgi juoko.

Alma littera, 2019
Alma littera, 2019

Kaip prisijaukinti slibiną: apysaka / Cressida Cowell; iš anglų kalbos vertė Audronė Macijauskienė. – Vilnius: Alma littera, 2019. – 204 p. – Ciklo 1-oji knyga. – ISBN 978-609-01-3601-0

Knygos anotacija:

Ši fantastinė istorija iš vikingų laikų pasakoja apie sumanų berniuką Žagsulį, jo slibiniuką Bedantį ir nepaprastus jų nuotykius. Prisijunk prie nuotykių ir sužinok, ar Žagsuliui pavyks rasti būdą, kaip prisijaukinti slibiną ir tapti herojumi!

Cressida Cowell gyvena Londone, turi vyrą Saimoną, dukras Meizę ir Klementiną, kates Lilę ir Balu. Ji ne tik verčia vikingo prisiminimus, bet yra parašiusi ir iliustravusi tokias knygeles kaip „Žagsulys – vikingas, kuris sirgo jūros liga“, „Kleidonas – prikibęs vaikas“, „Mažojo Bo Pipo biblioteka“ ir „Nedaryk to, Kite Kilroj“.

„Kaip prisijaukinti slibiną“ – pirmoji vikingo Žagsulio prisiminimų dalis. Tačiau labiausiai jis išgarsėjo gamtos mokslų studija „Vikingų slibinai ir jų kiaušiniai“, kur aptariami visi žmonijai žinomi slibinai. Taip pat jis parašė kitus du mokslo populiarinimo darbus: „Slibinų kalbos vadovėlis“ ir „Undinėlės ir kitos pabaisos“. Jis yra ir nuolatinis „Didžiojo slibinų mėnraščio“ bendradarbis.

Alma littera, 2019
Alma littera, 2019

Kaip tapti piratu: apysaka / Cressida Cowell; iš anglų kalbos vertė Audronė Macijauskienė. – Vilnius: Alma littera, 2019. – 221 p.: iliustr. – Ciklo „Kaip prisijaukinti slibiną“ 2-oji knyga. – ISBN 978-609-01-3602-7

Knygos anotacija:

Vikingas Siaubūnas Žagsulys III buvo vikingų Didvyris – smarkus, drąsus ir nepaprastai protingas. Tačiau tapti Didvyriu iš pradžių nėra lengva. Šioje pašėlusioje nuotykių knygoje jis pasakoja apie savo jaunystę, kai dar tik mokėsi, kaip kovoti kardu, apie sudužusius laivus ir mirtį nešančius slibinus…

„Kaip tapti piratu“ – antroji vikingo Žagsulio prisiminimų dalis.

Nieko rimto, 2019
Nieko rimto, 2019

Klodas mieste / Alex T. Smith; iliustravo Alex T. Smith; iš anglų kalbos vertė Tomas Einoris. – Vilnius: Nieko rimto, 2019. – 94 p.: iliustr. – (Aš skaitau!: 2 lygis). – Ciklo 1-oji knyga. – ISBN 978-609-441-561-6

Knygos anotacija:

Susipažinkite!

Tai Klodas.

Jo geriausias bičiulis – ponas Pūkuota Kojinė. Ponas Pūkuota Kojinė yra kojinė ir gana pūkuota. Šiandien jie keliauja į miestą ieškoti nuotykių.

Keliauk ir tu!

Klodas – nedidelis linksmas šuo, mėgstantis dėvėti beretes, graužti kaulus ir leistis į nuotykius. Šioje knygoje Klodas keliauja į miestą, lankosi meno galerijoje, sugauna vagilę ir veda apsirgusį bičiulį poną Pūkuotą Kojinę pas gydytoją.

Knygelių seriją apie šuniuką Klodą kuria britų rašytojas ir iliustruotojas Alexas T. Smithas (g. 1985 m.). Paprastai ir šmaikščiai parašytos, gausiai iliustruotos istorijos apie Klodą ir poną Pūkuotą Kojinę puikiai tiks pradedantiesiems skaitytojams.

Eglės leidykla, 2019
Eglės leidykla, 2019

Kokios avys skraido: linksmos draugų gyvenimo istorijos / užrašė Valdas Aušra; piešė Rūta Ona Čigriejūtė. – Čikaga-Vilnius-Klaipėda: Eglės leidykla, 2019. – 34 p.: iliustr. – ISBN 978-609-432-123-8

Knygos anotacija:

Linksmos draugų gyvenimo istorijos – taip autorius pristato eilėraščius vaikams. Debesėlis, gervių daina, pavasaris, gandrai, varlės, musės, karvės ir arkliai, žvirblis, katinėlis, pelės, šuo, na, ir, žinoma, avys – visa tai lengvais, vaizdingais žodžiais apdainavo Dėdė Kunigas. Taip autorių vadina Čikagoje veikiančio lietuviško vaikų darželio „Spindulėlis“ auklėtiniai.

Klaipėdoje gimęs, Vilniuje ir JAV studijavęs, ten filosofijos daktaro laipsnį įgijęs Valdas Aušra 1994 metais buvo įšventintas evangelikų liuteronų kunigu, nuo 2001 metų klebonauja Ziono lietuvių liuteronų parapijoje Čikagos priemiestyje.

„Kokios avys skraido“ – antroji kun. dr. Valdo Aušros poezijos knyga. Pirmoji „Kelionė, arba žodžiai ir vaizdai“ buvo skirta suaugusiems, išleista 2017 m.

Dailininkė Rūta Ona Čigriejūtė – keturių vaikų motina – visiems Lietuvos vaikams piešė kaip saviems: nuoširdžiai, švelniai, mįslingai.

Nieko rimto, 2019
Nieko rimto, 2019

Mergaitė, atsigėrusi mėnulio / Kelly Barnhill; iš anglų kalbos vertė Valdas Kalvis. – Vilnius: Nieko rimto, 2019. – 326 p. – ISBN 978-609-441-563-0

Knygos anotacija:

Kartą gyveno mergaitė, kuri neturėjo atminties.

Kartą gyveno drakonas, kuris niekaip negalėjo užaugti.

Kartą gyveno senelė, kuri nesakė tiesos.

Kartą gyveno senesnė už pasaulį pelkių pabaisa, kuri mylėjo pasaulį, mylėjo žmones, bet ne visada žinojo, ką sakyti.

Kartą gyveno mergaitė, kuri neprisiminė, kad pamiršo.

Pasaulyje yra vietų, nepanašių į visas kitas.

Egzistuoja miestas, aptrauktas liūdesio debesimis. Šalia jo plyti miškas, kuriame gyvena ragana, kasmet nuo baisios žūties išgelbstinti po vaiką. Miške yra pelkė, nuo kurios prasidėjo pasaulis. Virš miesto, miško ir pelkės naktimis stebuklinga šviesa švyti žvaigždės. Ir mėnulis, pilnut pilnutėlis magijos. Dar čia gyvena mergaitė, kuri tos stebuklingos šviesos atsigėrė. Ir Tobulai Mažytis Drakonas, ir popieriniai paukščiai, gebantys ir žeisti, ir saugoti.

Protektorato miesto gyventojai labai bijo piktosios raganos, tad kasmet kaip auką miške palieka jai kūdikį. Tačiau miško ragana iš tiesų nėra pikta. Ji kasmet išgelbsti po likimo valiai paliktą kūdikį ir, pamaitinusi stebuklinga žvaigždžių šviesa, suranda jam naujus laimingus namus kitame mieste. Tačiau kartą ragana netyčia pagirdo kūdikį mėnulio šviesa, kuri pripildo mažą mergaitę pačios tikriausios magijos. Tokį stebuklingą vaiką užauginti gali tik ji pati.

Tai nuostabi pasaka ir vaikui, ir paaugliui, ir suaugusiajam – juk, nepaisant amžiaus, paslapčių, stebuklų ir gėrio troškimas išliekant toks pats.

Amerikiečių rašytoja Kelly Barnhill (g. 1973 m.), kurios knygą „Raganos sūnus“ jau pamėgo Lietuvos skaitytojai, už knygą „Mergaitė, atsigėrusi mėnulio“ 2017-aisiais metais buvo apdovanota Niuberio medaliu.

Nieko rimto, 2019
Nieko rimto, 2019

Pelėda žino!: eilėraščių rinktinė / Ramutė Skučaitė; iliustravo Jūratė Račinskaitė. – Vilnius: Nieko rimto, 2019. – 108 p.: iliustr. – ISBN 978-609-441-564-7

Knygos anotacija:

Ką žino pelėda?

Ko trokšta maži pelėdžiukai?

Kur gyvena nykštukų šeimyna?

Kur šliaužia eglės spygliu sušukuota kirmėlaitė?

Kaip pelėda švenčia gimtanaktį?

Kokios mintys ateitų į galvą, jei nereiktų skubėti?

Ko pasauly dar nebuvo?

Atsiverskite šią eilėraščių knygą – ne tik visa tai sužinosite, bet ir atrasite ne vieną mažą stebuklą.

Ramutė Skučaitė – poetė, dramaturgė, vertėja ir Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatė. Tai viena mylimiausių Lietuvos vaikų poečių, su kurios eilėraščiais užaugo ne viena karta. Poezijos rinktinėje „Pelėda žino!“ – ir nauji, ir anksčiau parašyti eilėraščiai.

Ramutės Skučaitės poezijos rinktinę „Pelėda žino!“ iliustravo  poetės dukra dailininkė ir scenografė Jūratė Račinskaitė.

Nieko rimto, 2019
Nieko rimto, 2019

Stebuklinga Mocarto fleita: pasaka pagal V. A. Mocarto operos „Užburtoji fleita“ libretą: interaktyvi knyga su muzikiniais garso įrašais / Violeta Palčinskaitė; iliustravo Lina Eitmantytė-Valužienė. – Vilnius: Nieko rimto, 2019. – 110 p.: iliustr. – ISBN 978-609-441-566-1

Knygos anotacija:

Taminas ir vėl užgrojo stebuklingąja fleita.

Krioklio vanduo, kuris iš pradžių putodamas vertėsi jiems per galvas, pasidarė tik mažas ramus ežerėlis, maloniai ir vėsiai gaivinantis pavargusias jų kojas.

Ši fleita ne tik tramdo stichijas, bet nuramina laukinius žvėris bei saugo princą Taminą ir princesę Paminą, kai jiems tenka įveikti kliūtis, trukdančias įsimylėjėliams būti drauge. Tereikia pradėti groti.

Girdite? Skamba Mocartas…

Violetą Palčinskaitę parašyti šią pasaką įkvėpė viena gražiausių V. A. Mocarto operų „Užburtoji fleita“. Meistriška operos libreto interpretacija kupina simbolių, metaforų, užslėptų kodų. Knyga moko pažinti žmogiškuosius jausmus bei silpnybes ir kviečia gėrėtis genialiojo austrų kompozitoriaus muzika, kuri papildo tekstą programėlėje išmaniesiems įrenginiams.

Atsisiųskite nemokamą programėlę „Nieko rimto programėlės“ į išmanųjį įrenginį iš „Google Play“ arba „App Store“ internetinių parduotuvių. Pasirinkite šiai knygai skirtą skiltį „Mocarto fleita“.

Knygoje ieškokite 20 iliustracijų su smuiko raktais. Nukreipę įrenginio kamerą virš iliustracijų su smuiko raktu, išgirsite V. A. Mocarto operos „Užburtoji fleita“ muzikinių įrašų fragmentus iš Kauno muzikinio teatro spektaklio „Mažoji burtų fleita“.

Nieko rimto, 2019
Nieko rimto, 2019

Universalioji mašina / Ally Kennen; iš anglų kalbos vertė Tomas Einoris. – Vilnius: Nieko rimto, 2019. – 269 p. – ISBN 978-609-441-557-9

Knygos anotacija:

Kas blogo gali nutikti, kai į berniuko Olio, jo brolio Stivio ir programišės vyresniosios sesers Birdės rankas per klaidą pakliūva slaptas ir galingas 3 D spausdintuvas, galintis atspausdinti beveik VISKĄ?

Trijulei tenka susidurti su slaptąja žvalgyba, gelbėti populiaraus kompiuterinio žaidimo „MAZZO“ planetą, apsaugoti žmoniją nuo visų duomenų sunaikinimo ir patirti dar daugybę linksmų nuotykių.

Ally Kennen (g. 1975 m.) – daug apdovanojimų pelniusi Didžiosios Britanijos vaikų ir paauglių rašytoja bei nenugalima moterų rankų lenkimo čempionė. Ši knyga – tai naujas, kvapą gniaužiantis skaitymo virusas. Netikėtumų kupinoje istorijoje jautriai ir su subtiliu humoru pasakojama apie mažus ir didelius norus, šeimą palikusio tėčio ilgesį pašėlusius nutikimus.

Andrena, 2019
Andrena, 2019

Dar ne visos paslaptys: tiems, kurie jau mokosi mąstyti: apysaka ir apsakymai / Kazys Saja; iliustravo Rimantas Juškaitis. – Vilnius: Andrena, 2019. – 139 p.: iliustr. – ISBN 978-9986-37-086-4

Knygos anotacija:

Lietuvių literatūros klasiko Kazio Sajos naujoji knyga „Dar ne visos paslaptys“ – tai apsakymų rinkinys paaugliams, jaunimui ir ne tik… Apsakymų herojai – vaikai, paaugliai, jauni žmonės. Rašytojas tarsi sugrįžta į savo vaikystę ir jaunystę, persipina praeitis ir nūdiena, atgaivinama istorinė atmintis, susijusi su dvasiniu visuomenės diagnozavimu. Dramatiški personažų likimai, sudėtingi charakteriai yra įdomūs įvairaus amžiaus skaitytojams.

Kazys Saja – ne tik puikus pasakotojas, bet ir gilus psichologas, atskleidžiantis painius tėvų ir vaikų santykius, paauglių išgyvenimus.

Apsakymai ypač aktualūs šiandien, nes rašytojui, Kovo 11-osios Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo akto signatarui, rūpi Lietuvos ateitis ir jos gerovė, jis neabejingas tautiečiams, praradusiems lietuvišką širdį ir lietuvišką jauseną.

Labdaros ir paramos fondas „Švieskime vaikus“, 2018
Labdaros ir paramos fondas „Švieskime vaikus“, 2018

Adelės dienoraštis. Pavasaris: apsakymas / Ramunė Savickytė; iliustracijos autorės. – Vilnius: Labdaros ir paramos fondas „Švieskime vaikus“, 2018. – 99 p.: iliustr. – (Vaikų bibliotekėlė). – Ciklo 3-ioji knyga. – ISBN 978-609-8161-32-8

Kitos ciklo knygos:

Adelės dienoraštis. Ruduo. – Vilnius: Labdaros ir paramos fondas „Švieskime vaikus“, 2014. – 49 p. – (Vaikų bibliotekėlė). – Knyga – pirmojo Nacionalinio vaikų literatūros konkurso 2014 m. debiuto premijos laimėtoja. – Ciklo 1-oji knyga.

Adelės dienoraštis. Žiema. – Vilnius: Labdaros ir paramos fondas „Švieskime vaikus“, 2016. – 89 p. – (Vaikų bibliotekėlė). – Ciklo 2-oji knyga.

Nieko rimto, 2019
Nieko rimto, 2019

Frankenšteinas / Martin Widmark; iliustravo Marius Zavadskis; iš švedų kalbos vertė Elžbieta Kmitaitė. – Vilnius: Nieko rimto, 2019. – 76 p.: iliustr. – (Aš skaitau!: 2 lygis) (Pabaisų agentė Nelė Rap; 2). – ISBN 978-609-441-550-0

Knygos anotacija:

Kaip elgtis, gavus laišką ir sužinojus, kad tavo mieste tikriausiai gyvena Frankenšteinas?

Ir dar gavus užduotį viską apie jį išsiaiškinti?

Daugelis išsigąstų. Bet tik ne Nelė Rap! Ji – tikrų tikriausia pabaisų agentė, tad kartu su savo šunimi Londonu įveiks net kebliausią užduotį.

Knygų serija „Pabaisų agentė Nelė Rap“ – linksmos ir pilnos nuotykių istorijos apie dešimtmetę pabaisų agentę. Šioje knygoje Nelei Rap ir jos basetui vardu Lononas tenka pavojinga užduotis – išsiaiškinti, ar jos mieste gyvenantis piktas ir negailestingas žmogus iš tiesų yra Frankenšteinas. Ir, jei tai tiesa, sugalvoti, ką daryti toliau!

Vieno skaitomiausių švedų vaikų autoriaus, nacionalinės Švedijos premijos „Illis Quorum“ lauretao Martino Widmarko (g. 1961 m.) knygos išverstos į daugiau nei trisdešimt kalbų, o Lietuvos skaitytojams rašytojas jau pažįstamas iš serijos „Sekliai Lasis ir Maja“. Knygą iliusravo lietuvių dailininkas Marius Zavadskis.

Presvika, 2019
Presvika, 2019

Fricė / Britta Sabbag; iliustravo Stefanie Messing; iš vokiečių kalbos vertė Elena Dapkūnaitė. – Vilnius: Presvika, 2019. – 111 p.: iliustr. – ISBN 978-9955-22-993-3

Knygos anotacija:

– Taigi čia ne riedlentė! – nesulaikė nusivylimo Fricė, išvyniojusi iš popieriaus DEVINTOJO gimtadienio proga gautą dovaną. Vietoj karštai trokštamos riedlentės ji gavo mamos pasiūtą princesės suknelę. Ką gi, vadinasi, teks pačiai sugalvoti, kaip įgyti riedlentę!

TAIP GIMĖ SLAPTAS PLANAS!

Stengdamasi įgyvendinti savo svajonę, Fricė su naujuoju draugu Tijasu imasi įvairios veiklos. Tai nėra taip paprasta, nes draugystę tenka slėpti nuo Fricės tėčio. Mat jis nemėgsta naujųjų kaimynų, įsikrausčiusių į namą su erkeriu. Taip prasideda nuotykių kupinos geriausios Fricės vasaros atostogos!

Labdaros ir paramos fondas „Švieskime vaikus“, 2018
Labdaros ir paramos fondas „Švieskime vaikus“, 2018

Giesmė apie Gediminą: gražiajam jaunimėliui / Balys Sruoga; iliustravo Andrius Seselskas. – Vilnius: Labdaros ir paramos fondas „Švieskime vaikus“, 2018. – 76 p.: iliustr. – (Vaikų bibliotekėlė). – ISBN 978-609-8161-31-1

Kn. taip pat: Apie Vilnių, meilės džiaugsmą / Kęstutis Urba, p. 74–77.

„Giesmė apie Gediminą“ buvo sukurta ir išleista apie XX amžiaus vidurį, 1938  metais. Ir štai po 80 metų ji perleista su naujomis, talentingomis jauno dailininko Andriaus Seselsko iliustracijomis. Kūrinys apie svarbius mūsų šalies istorijos momentus – puiki dovana Lietuvai, švenčiančiai atkurto valstybingumo šimtmetį. Ar nepagalvojote, kaip literatūra padeda mūsų minčiai šuoliuoti per istoriją? Štai XXI amžiaus pradžioje mus pasiekia XX amžiuje sukurta poema, pagrįsta XVI amžiuje užrašyta legenda apie XIV amžiaus laikus!“ (Kęstutis Urba, Apie Vilnių, meilės džiaugsmą, p. 75).

Žara, 2018
Žara, 2018

Kazachų pasakos / vertė Aidas Žandaris ir Elena Karaliūtė; iliustracijų autorius Asylmardan Batyrqanuly. – Vilnius: Žara, 2018. – 55 p.: iliustr. – ISBN 978-9986-34-337-0

Kn. taip pat: Palydimasis žodis / Viktor Temirbajev, p. 5.

Mano jaunasis bičiuli!

Noriu pasekti tau keletą pasakų, gimusių Didžiosios stepės platybėse. Stepės, nusidriekusios tūkstančius kilometrų nuo Kaspijos jūros iki Altajaus kalnų.

Mokslininkai spėja, kad čia, toje bekraštėje stepėje, žmogus pirmiausia prisijaukino arklį, kad iš čia po platųjį pasaulį paplito obuoliai ir tulpės.

Tikiuosi, kad tau patiks šios pasakos, ir norėčiau, kad jose glūdinti kazachų tautos išmintis padėtų tau tapti protingesniam, stipresniam, geresniam.

Linkiu, kad skaitydamas pajustum troškimą aplankyti tolimas pasakiškas šalis. Juk išmintingas ne tas, kuris ilgai gyveno, o tas, daug pamatė. Tikiuosi, kad kelionės kada nors atves tave ir į Kazachstaną.

Linkiu tau malonaus skaitymo!

Viktor Temirbajev

Kazachstano ambasadorius Lietuvoje

Trys N: L. Kėvelaitis, 2018
Trys N: L. Kėvelaitis, 2018

Nojus ir dingusi relikvija: apysaka / Linas Kėvelaitis; iliustravo Artur Širin. – Vilnius: Trys N: L. Kėvelaitis, 2018. – 207 p.: iliustr. – Ciklo „Kortagai“ 3-ioji knyga. – ISBN 978-609-96006-0-4

Knygos anotacija:

Vaikams:

Paslaptingoje Kortagų civilizacijoje dingsta brangi relikvija. Berniukas Nojus ir Kortagų princas Druadas leidžiasi į nuotykių ir pavojų kupiną kelionę jos ieškoti.

Draugai susiduria su nuožmiais priešais, įveikia jų klastingas intrigas ir pinkles, sprendžia sudėtingus rebusus, skiriančius juos nuo brangiosios relikvijos.

Tai neįtikėtina istorija vaikams apie didžiausią laimės paslaptį, kurią žino tik labai mažai žmonių. Suradę relikviją ir sužinoję laimės paslaptį jie taps nenugalimi ir galės išgelbėti pasaulį nuo blogio.

Tai unikali nuotykių knygą vaikams, kurie mėgsta svajoti ir nori būti laimingi.

Tai knyga, kuri vaikus pavers tikraisiais herojais!

Tėveliams:

Kortagai – knygos padedančios vaikams lavinti mąstymą. Herojų nuotykiuose apstu naudingų protavimo, planavimo pavyzdžių, o keliaudami knygos puslapiais vaikai mokosi suprasti sprendimo padarinius, rasti išeitį iš keblių situacijų, suvokia, kad klaidos – tai vertingiausios pamokos, o motyvacija – galingas pasąmonės įrankis.

Vaikai pateks į virtualias situacijas, su kuriomis neišvengiamai susiduria suaugusieji realiame gyvenime.

Bet vaikai įveiks jas šiek tiek kitaip – naudingai, vaikiškai ir pramogaudami.

Žara, 2018
Žara, 2018

Romanas apie Ernestą ir Selestiną / Daniel Pennac; iš prancūzų kalbos vertė Stasė Banionytė. – Vilnius: Žara, 2018. – 187 p.: iliustr. – ISBN 978-9986-34-338-7

Knygos anotacija:

Lokys ir pelė – draugai? Niekada! Koks skandalas! Tai draudžiama!

– Supratai, Selestina?

– Supratai, Ernestai?

Ir vis dėlto niekas nesutrukdys Ernestui ir Selestinai tapti geriausiais draugais pasaulyje. Girdite? Niekas!

Kiekviena istorija turi priešistorę. Kartą viename knygyne pamatęs piešinių albumą, garsus prancūzų rašytojas ir pedagogas Danielis Penakas ėmė susirašinėti su jų autore Gabriele Vensan. Taip gimė ilgametė „plunksnos, akvarelės ir popieriaus“ draugystė. Jos piešiniai įkvėpė rašytoją sukurti animacinį filmą apie skaitytojų mėgstamus veikėjus. 2012 m. pasirodė ir knyga apie lokio Ernesto ir pelės Selestinos draugystę – nuoširdus ir švelnus romanas, nuostabi tolerancijos ir laisvės pamoka.

D. Šukys, 2018
D. Šukys, 2018

Buliaus kalnas: pasaka vaikams / Dainius Šukys. – Šiauliai: D. Šukys, 2018. – 56 p.: iliustr. – ISBN 978-609-475-205-6

Knygos anotacija:

Ne visi žino, kad neišsivalęs dantų laimės nerasi. Vienas jaunuolis taip ir būtų grįžęs namo it musę kandęs, je ne meška paversto kunigaikščio patarimai. Žinoma, ir to maža, būtinai reikia turėti jei ne narsią sielą, tai bent atvirą, tyrą širdį ir keliasdešimt laukinių kiškių. Tuomet nebaisūs nei raganos kerai, nei jos vandenų pabaisa.

 

 

 

 

Mūsų partneriai ir rėmėjai