2020 m. liepos mėnesio knygos

2020 m. liepos 31 d.
Pateikiame informaciją apie naujausius vaikų ir jaunimo grožinės literatūros leidinius, remdamiesi Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos leidiniu „Informacija apie Lietuvoje išleistus leidinius, gautus Nacionalinėje bibliotekoje“.

 

Garnelis, 2020
Garnelis, 2020

Pasakos / Astrid Lindgren; iš švedų kalbos vertė Eugenija Stravinskienė ir Eglė Bloznelienė; iliustravo Ilona Wikland. – Vilnius: Garnelis, 2020. – 218 p.: iliustr. – ISBN 978-9955-883-64-7

Knygos anotacija:

Yra pasakų, kurios lydi visą gyvenimą. Tokios ir Astridos Lindgren pasakos, mums jau pažįstamos iš anksčiau išleistų jos pasakų rinkinių „Nykštukas Nilsas Karlsonas“ ir „Papieviai“, kurie dabar leidžiami viena knyga. Joje perskaitysite apie nykštuką Nilsą, kuris gyveno mažame kambarėlyje po grindimis, ir apie poną Lelijinį, kuris atskrisdavo iš Sutemų šalies, ir apie Peterį ir Petrą, du mažyčius, mažyčius vaikiukus, didumo sulig lėle, kurie gyveno Vazos parke urvelyje po egle, o naktimis, kai žmonės sumigdavo, – šokdavo ant ledo… Ir apie Matiją su Ana iš Papievių, broliuką ir sesutę, kurie liko vienut vienutėliai pasaulyje, ir apie bebaimį junkerį Nilsą iš Ekos, pasiryžusį išgelbėti karaliui gyvybę, ir dar apie daug daug įdomių, drąsių, juokingų, kartais liūdnų vaikų.

Kurdama pasakas, Astrida Lindgren tarsi norėjo pasakyti, kad įprastoje kasdienėje aplinkoje, kurią nuolat matome, yra dar ir kitas pasaulis – šviesus, spindintis, paslaptingas.

Nieko rimto, 2020
Nieko rimto, 2020

Kačių šeimynėlės smagios išdaigėlės / Agnieszka Stelmaszyk; iliustravo Marta Kurczewska; iš lenkų kalbos vertė Kazys Uscila. – Vilnius: Nieko rimto, 2020. – 46 p.: iliustr. – ISBN 978-609-441-654-5

Knygos anotacija:

Sveiki! Aš esu Kšysius. Ir noriu papasakoti jums apie savo kates. Katės yra nepaprastos būtybės, tai žinojo net ir senovės egiptiečiai. Bet mano katės, patikėkite, – ypatingiausios būtybės šioje žemėje!

Visi žino – katės ne tik labai meilios, bet ir gudrios bei išdykusios. Net viena katė gali prikrėsti tiek išdaigų, kad užteks visai šeimai. O kai namuose pūkuotos nenaudėlės net septynios? Ohoho!

Tiesa, dar vienas dalykas. Kšysiaus katės – ne šiaip švelniakailės rainės. Jis nemeluoja, kai sako, kad jo bičiulės – išties ypatingos. Jos įsigudrino ne tik išmokti kalbėti, bet ir rasti itin išradingų būdų krėsti išdaigas. Kartu su kačių šeimynėle nuobodu tikrai nebus!

Lenkų rašytoja Agnieszka Stelmaszyk Lietuvos skaitytojams geriausiai pažįstama iš nuotykių serijos vidutinio mokyklinio amžiaus vaikams „Lobių ieškotojai“. Šįkart autorė nusprendė pralinksminti jaunesniuosius skaitytojus ir sukūrė nuotaikingą knygą apie kačių šeimynėlės išdaigas, kurią meniškai iliustravo lenkų dailininkė Marta Kurczewska.

Gali pasirodyti, kad knyga vien apie išdaigas ir linksmybes, bet taip yra tik iš pirmo žvilgsnio. Kartu su Kšysiumi pasimokysite atjautos ir empatijos, nepažįstamų kačiukų draugystės istorija įkvėps priimti aplinkinius ir išmokti dalintis ne tik dėmesiu, bet ir skanėstais!

Nieko rimto, 2020
Nieko rimto, 2020

Ka-da tu skrai-dy-si? / Katarína Macurová; iš anglų kalbos vertė Eglė Devižytė. – Vilnius: Nieko rimto, 2020. – 30 p.: iliustr. – (Aš skaitau!: 0 lygis). – ISBN 978-609-441-657-6

Knygos anotacija:

Lokiukas Ernestas turi geriausią draugą strutį Tadą. Strutis yra paukštis, o visi paukščiai skraido, ar ne? Tai kodėl neskraido Tadas? Matyt, niekas jo neišmokė. Lokiukas pasiryžęs būtinai išmokyti geriausią draugą skraidyti!

DIDŽIOSIOS RAIDĖS, TRUMPI SAKINIAI, SKIEMENUOTAS TEKSTAS, LINKSMA ISTORIJA – PATS TAS MOKYTIS SKAITYTI!

„Kada tu skraidysi?“ – tai jau antroji į lietuvių kalbą išversta čekų rašytojos ir dailininkės Katarínos Macurovos paveikslėlių knyga skiemenuotu tekstu. Pavasario pabaigoje Lietuvos knygynuose pasirodžiusi „Kada tu žydėsi?“ per pirmąsias savaites tapo viena perkamiausių šios kategorijos knygų.

Žaismingas pasakojimas „Kada tu skraidysi?“ mažiesiems padės pramokti skaityti savarankiškai ir jungti skiemenis į žodžius, o žodžius į nesudėtingus sakinius. Netikėta ir nuotaikinga istorija prajuokins ir suaugusiuosius.

Pradinio arba 0 ženkliuku pažymėto lygio serijos „Aš skaitau!“ knygose – didžiosios raidės, skiemenuotas tekstas, nesudėtingi žodžiai, patrauklios iliustracijos. Tekstas skiemenimis pradedantiesiems skaitytojams leidžia tiksliau ir lengviau savarankiškai perskaityti žodžius, geriau įsiminti jų rašybą.

Alma littera, 2020
Alma littera, 2020

Mažasis Timis – futbolo žvaigždė / Tim Cahill; iš anglų kalbos vertė Rita Kaminskaitė. – Vilnius: Alma littera, 2020. – 127 p.: iliustr. – ISBN 978-609-01-4154-0

Knygos anotacija:

Mažasis Timis Kahilas labai nori patekti į mokyklos futbolo komandą. Tačiau yra viena bėda – visi jį nustumia, pakiša koją ir nuolat atima kamuolį. Gal jis tiesiog per mažo ūgio, kad galėtų žaisti su kitais vaikais…

Timis kuo skubiau turi tapti stipresnis ir aukštesnis! Būtent tada, kai labiausiai reikia, berniukas atranda vieną nuostabų savo gebėjimą!

Ar Timį priims į komandą? Perskaityk istoriją apie futbolo legendą Timį Kahilą ir sužinosi!

Nieko rimto, 2020
Nieko rimto, 2020

Riteris, kuris pasakė „Ne!“ / Lucy Rowland, Kate Hindley; iš anglų kalbos vertė Benas Bėrantas. – Vilnius: Nieko rimto, 2020. – 30 p.: iliustr. – ISBN 978-609-441-611-8

Knygos anotacija:

Nedas – mažiausias riteris visoje pilyje. Ir pats mandagiausias bei paslaugiausias.

Ko tik paprašysi, visad sakys TAIP – ir mamai tvarkytis padės,  ir tėčiui skydą paduos, ir miegoti laiku eis.

Tačiau vieną dieną Nedas ištaria… NE! Lyg niekur nieko! Ir niekam nebesako TAIP.

Kaži, ką jis darys, kai į pilį atskris vieniša drakonė ir paprašys būti jo drauge?

Nuotaikinga rašytojos Lucy Rowland ir dailininkės Kate Hindley paveikslėlių knyga „Riteris, kuris pasakė „NE!“ ne tik pradžiugins, bet ir paskatins kartu su visa šeima pasikalbėti apie paklusnumą ir nenorą daryti tai, ko prašoma, apie gerą ir prastą nuotaiką bei apie žodžių TAIP ir NE svarbą.

Mažasis riteriukas Nedas – klusnus vaikas. Jis visada tėveliams sako TAIP – ir indus mielai suplaus, ir malkų atneš, ir tvarkingai su visais nuo atskriejančios drakonės slėpsis. Bet vieną dieną Nedas ima ir ištaria NE. Kas gi nutiko?

Nieko rimto, 2020
Nieko rimto, 2020

Šarlotės voratinklis: apysaka / E.  B. White; iš anglų kalbos vertė Virgilijus Čepliejus; iliustravo Lina Dūdaitė. – Vilnius: Nieko rimto, 2020. – 148 p.: iliustr. – ISBN 978-609-441-658-3

Knygos anotacija:

– Tu nori draugo, Vilburi? – paklausė balselis. – Aš būsiu tavo draugė. Visą dieną tave stebėjau, ir tu man patinki.

– Bet aš tavęs nematau, – atsakė Vilburis ir pašoko ant kojų. – Kur tu esi? Ir kas tu esi?

– Aš esu čia, viršuje, – atsakė balselis. – Dabar miegok, o rytą pamatysi mane.

Kartais, kad mūsų norai išsipildytų, reikia tikrų tikriausio stebuklo.

Kartais tikra, nuoširdi draugystė gali tapti tuo stebuklu, kuris nušvies tamsiausią naktį ir net sunkiausią valandą parodys, ką daryti.

Mažasis Vilburis – jaukus rausvas paršelis, kurį išgelbėjo drąsi ir gyvūnus mylinti mergaitė Fernė. Tačiau Fernė negali viso gyvenimo praleisti tvarte kartu su Vilburiu, jai reikia ir į mokyklą, ir pas kitus vaikus. Paršelis ima jaustis vienišas – kas taps jo draugu?

Tai nuostabi istorija visai šeimai apie tikrą draugystę, galinčią ne tik pakeisti gyvenimą, bet ir išgelbėti gyvybę.

E. B. White’as (1899–1985) – daugeliui pažįstamų kultinių istorijų „Šarlotės voratinklis“, „Stiuartas Litlis“ ir „Gulbės trimitas“ autorius, jo kūryba apdovanota prestižine Lauros Ingalls Wilder premija. „Šarlotės voratinklis“ – literatūros klasika tapęs jaukus pasakojimas apie tikrą draugystę, kuri užsimezga nebūtinai tik tarp žmonių. Pagal šią knygą pastatytas ir populiarus filmas visai šeimai.

„Šarlotės voratinklis“ – universali šeimos knyga, tinkamiausia savarankiškai skaityti jau pramokusiems pradinukams.

Nieko rimto, 2020
Nieko rimto, 2020

Trupininis ir Purvinis: trys pasakojimai apie švarą / Jelena Pervan; iliustravo Jelena Brezovec; iš kroatų kalbos vertė Kristina Tamulevičiūtė. – Vilnius: Nieko rimto, 2020. – 53 p.: iliustr. – ISBN 978-609-441-655-2

Knygos anotacija:

Aūūūūūūū!

Ar netoliese yra vaikų, kurie nemėgsta praustis, plautis rankų, valytis dantų ar trinktis galvos? Arba mėgsta, bet kartais pamiršta?

Du išdykėliai mikrobai Trupininis ir Purvinis kaip tik ieško murzinos žaidimų aikštelės, kurioje galėtų kelti puotą. Galbūt tavo panagės tiktų mikrobų gimtadienio šventei? O gal tavo tarpdančiuose yra šokolado? Trupininis ir Purvinis mielai atsikraustys ten, kur tvyro jauki nešvara!

Bet ar tikrai smagu, kai tavo panagėse, burnoje ir plaukuose apsigyvena nenaudėliai mikrobai? Ši knygelė padės sužinoti, kas nutinka, kai įsišėlsta Trupininis ir Purvinis, ir kaip praustis bei valytis dantis, kad nuo jų apsisaugotum!

Šioje knygoje – net trys smagios ir pamokančios istorijos apie tai, kas nutinka, kai užmirštame kasdienę higieną ir, žinoma, naudingi patarimai, kaip laikytis švaros ir neprisileisti jokių nenaudėlių mikrobų. Tegul jie eina išdykauti kur nors kitur!

Bendravardžių kroačių rašytojos Jelenos Pervan ir dailininkės Jelenos Brezovec kūrinys – tai žaismingos istorijos apie išdykusias bakterijas.

Nieko rimto, 2020
Nieko rimto, 2020

Vilkolakiai / Martin Widmark; iliustravo Christina Alvner; iš švedų kalbos vertė Elžbieta Kmitaitė. – Vilnius: Nieko rimto, 2020. – 68 p.: iliustr. – (Aš skaitau!: 2 lygis) (Pabaisų agentė Nelė Rap; 3). – ISBN 978-609-441-643-9

Knygos anotacija:

Atsikėliau ir pasiėmiau kalendorių. Prie kai kurių dienų buvo nupaišyti apskritimai, žymintys mėnulio pilnatį. Kita pilnatis patekės po trijų dienų. Ne šiąnakt, ne rytojaus naktį, o dar kitą. Virš laukų ir klonių sušvitus pilnačiai vilkolakiai išlįs medžioti.

Jei pirmą kartą pamatę Nelę ir Londoną pamanysite, kad tai tiesiog paprasta mergaitė, vedžiojanti šunį, labai suklysite. Nelė Rap – tikrų tikriausia pabaisų agentė, puikiai išmananti ne tik kaip atskirti šiurpiausius siaubūnus, bet ir kaip juos įveikti.

O šįkart jai teko itin pavojinga užduotis. Sako, per pilnatį mieste pasirodo alkani vilkolakiai…

Linksma ir įtraukianti istorija „Pabaisų agentė Nelė Rap 3. Vilkolakiai“ puikiai tinka pradinio mokyklinio amžiaus vaikams. Tai jau trečioji jaunųjų skaitytojų pamėgtos knygų serijos „Pabaisų agentė Nelė Rap“ dalis. Šioje knygoje Nelei Rap ir jos basetui vardu Londonas tenka ypatinga užduotis – surasti mieste gyvenančius vilkolakius.

Knyga priklauso serijai „Aš skaitau!“ – trumpi ir aiškūs sakiniai, į daug neilgų skyrių suskaidytas iliustruotas pasakojimas net ir sunkiau skaitančiam vaikui padės lengvai ir maloniai tobulinti įgūdžius. Juk taip gera pasidžiaugti ką tik įveikus net kelis knygos skyrius!

Šios knygos autoriaus, vieno skaitomiausių šiuolaikinių švedų vaikų rašytojo, nacionalinės Švedijos premijos „Illis Quorum“ laureato Martino Widmarko knygos išverstos į daugiau nei trisdešimt kalbų, o Lietuvos skaitytojams rašytojas jau pažįstamas iš serijos „Sekliai Lasis ir Maja“ bei paveikslėlių knygų „Ilga kelionė“, „Atgijęs namas“ bei „Mažoji Smilgelė Laimės šalelėje“.

Tyto alba, 2020
Tyto alba, 2020

Blogiausi pasaulio mokytojai / David Walliams; iš anglų kalbos vertė Gediminas Auškalnis; su nuostabiomis spalvotomis Tony Ross iliustracijomis. – Vilnius: Tyto alba, 2020. – 308 p.: iliustr. – ISBN 978-609-466-483-0

Knygos anotacija:

David Walliams (Deividas Valjamsas) – britų rašytojas, dėl kurio knygų visi vaikai eina iš proto! Jis – mėgstamiausias vaikų rašytojas pasaulyje, jo knygos išverstos į 53 kalbas. Daugybė mažųjų skaitytojų juokėsi iš blogiausių pasaulio vaikų, o dabar eilė atėjo… blogiausiems pasaulio mokytojams! Pagaliau vaikai galės atkeršyti tiems savimi patenkintiems suaugusiesiems, valdantiems jų gyvenimus. Manote, kad jūsų mokytojai blogi? Pažiūrėkite į siaubą varančius Panelę Puikybę, Poną Pentą ar Ponią Tiškę! Šioje knygoje – dešimt istorijų apie mokytojus, šalia kurių blogiausi pasaulio vaikai atrodo lyg bažnyčios choras. Tai labiausiai PASIŠLYKŠTĖTINA suaugusiųjų kompanija planetoje. Šie mokytojai yra baisiausias kiekvieno vaiko košmaras. Tačiau prieš juos yra vienas nepaprastai galingas ginklas – juokas!

Ši knyga skirta vaikams, kurie mėgsta juoktis. Tiems, kas myli savo mokytojus ir džiaugiasi, kad jie – ne tokie, kaip knygos herojai. Ir tėvams, kurie galės šiais pasakojimais linksminti ir šiurpinti savo vaikus.

Ši knyga neskirta tiems, kas neturi humoro jausmo!

BALTO print, 2020
BALTO print, 2020

Cirko vaikis / Rasa Čuprinskaitė. – Vilnius: BALTO print, 2020. – 223 p. – ISBN 978-609-8193-33-6

Knygos anotacija:

– Jie išleido gyvūnus!

Šie sukels pavojų miestiečiams.

O kai visi puls gyvūnų gaudyti, plėšikai galės nekliudomi naršyti po cirką ir ieškoti tavęs, Dudu!

Taigi mes namuose liekame vieni, tik dviese!

3 norai, 2020
3 norai, 2020

Dangaus Ežys / Mili Joni; iliustracijos: Lazy Beaver. – Vilnius: 3 norai, 2020. – 34 p. – ISBN 978-609-96161-1-7

Knygos anotacija:

Ežių šeima susilaukia mažylių. Ežiukai sparčiai auga ir stiprėja.

Dienomis spygliuočiai žaidžia, mokosi ir pažįsta gamtą, o sutemus su seneliu Žynium tyrinėja paslaptingą dangų.

Prisijunk ir tu!

Labdaros ir paramos fondas „Švieskime vaikus“, 2020
Labdaros ir paramos fondas „Švieskime vaikus“, 2020

Dviese bijoti drąsiau / Rasa Lazauskaitė; iliustracijos autorės. – Vilnius: Labdaros ir paramos fondas „Švieskime vaikus“, 2020. – 103 p.: iliustr. – (Vaikų bibliotekėlė). – Ši knyga – šeštojo Nacionalinio vaikų literatūros konkurso (2018 m.) pirmosios premijos laimėtoja. – ISBN 978-609-8161-43-4

Knygos anotacija:

Nuotaikingos istorijos herojai Strutis ir Kurmis niekada nebūtų susitikę, jei ne vėjo atneštas Oro balionas.

Tai pasakojimas apie draugystę, tinkantis ir mažiems, ir dideliems. Pirmieji pasidžiaugs šmaikščiais dialogais, antrieji gal įžvelgs gilesnę įprasčiausių įvykių prasmę.

Tai pirmoji Rasos Lazauskaitės knygelė, kurią pati autorė ir iliustravo. Jei pasiilgote šilumos ir juoko – nedvejokite, imkite ir skaitykite! Puikiausiai tiks ir vietoj ledų!

Alma littera, 2020
Alma littera, 2020

Mėsos turgus: nematomas modelių gyvenimas / Juno Dawson; iš anglų kalbos vertė Gabrielė Virbickienė. – Vilnius: Alma littera, 2020. – 397 p. – ISBN 978-609-01-4185-4

Knygos anotacija:

Vieną dieną liesos, išstypusios, berniukiško savo kūno nekenčiančios merginos iš Londono gyvenimas, išgirdus klausimą: „Ar esi kada dirbusi modeliu?“, apsiverčia aukštyn kojomis. Tai nutinka, kai atrakcionų parke Janą netikėtai pastebi modelių paieškų skyriaus vadovas.

Netikėdama savo sėkme ir galimybe būti pasauliniu reklamų veidu, mergina pamažu įsisuka į aukštosios mados sūkurį: bendrauja su geidžiamiausiais dizaineriais, mados ikonomis ir žymiausiais modeliais, dalyvauja vakarėliuose, fotografuojasi mados žurnalų viršeliams.

Deja, mados industrijoje po šlove ir blizgesiu slepiasi purvas: melas, konkurencija, grumtynės dėl išlikimo. Kiekviename žingsnyje tykantys pavojingi žmonės, rodos, tik ir laukia progos, kada galės pasinaudoti jauna, šviežia „mėsa“.

Bet kuo aukščiau kyli, tuo skaudžiau krinti. O jei jau krinti, kodėl drauge nepagriebus ir savo skriaudėjo? Taigi Jana ryžtasi kilti į kovą su garsiu fotografu Lukasu Blou, kuris apkartino ne tik jos, bet ir daugybės kitų merginų gyvenimą.

Alma littera, 2020
Alma littera, 2020

Haris Poteris ir Išminties akmuo / J. K. Rowling; iš anglų kalbos vertė Zita Marienė. – Vilnius: Alma littera, 2020. – 245 p. – Knygų ciklo 1-oji knyga. – ISBN 978-609-01-4160-1

Knygos anotacija:

Mažas berniukas apvaliais akinių rėmeliais, 1997-aisiais įžengęs į pasaulio vaikų širdis, jose ir pasiliko. Tais metais, birželio 26-ąją, Didžiojoje Britanijoje pasirodžiusi J. K. Rowling knyga „Haris Poteris ir Išminties akmuo“ pradėjo naują erą vaikų ir paauglių knygų pasaulyje. Šiais metais Hario Poterio dvidešimtmetį švenčia ir Lietuva – 2000-aisiais bestselerį lietuviškai išleido leidykla „Alma littera“.

Haris Poteris – vienuolikmetis su akinukais, vargstantis klaikioje dėdės ir tetos Durslių šeimynėlėje. Jis miega sandėliuke po laiptais ir nė sykio nėra šventęs gimtadienio.

Viskas pasikeičia pašto pelėdai atnešus nepaprastą kvietimą – mokytis Hogvartso burtų ir kerėjimo mokykloje. Prasideda nepamirštami jo nuotykiai: jis išmoksta keisčiausių burtų, žaidžia kvidičą, padeda išperinti slibiniūkštį ir, slepiamas neregimojo apsiausto, leidžiasi į pavojingą žygį. Su keletu ištikimų draugų Haris Poteris eina pasitikti stebuklingos savo lemties…

Alma littera, 2020
Alma littera, 2020

Haris Poteris ir Paslapčių kambarys / J. K. Rowling; iš anglų kalbos vertė Zita Marienė. – Vilnius: Alma littera, 2020. – 269 p. – Knygų ciklo 2-oji knyga. – ISBN 978-609-01-4161-8

Knygos anotacija:

Hariui atostogos pas nedorėlius Durslius buvo liūdnos, o Hogvartse laukia nauji pavojai ir naujos mįslės.

Kažkas atidarė Paslapčių kambarį, apipintą šiurpiomis legendomis, ir iš ten ištrūkęs monstras keletą mokinių ir netgi katę Ponią Noris sustingdo į akmenį.

Mokyklai gresia uždarymas, tačiau Haris su Roniu atranda Paslapčių kambarį ir atskleidžia jo paslaptis…

Alma littera, 2020
Alma littera, 2020

Haris Poteris ir Azkabano kalinys / J. K. Rowling; iš anglų kalbos vertė Zita Marienė. – Vilnius: Alma littera, 2020. – 334 p. – Knygų ciklo 3-ioji knyga. – ISBN 978-609-01-4162-5

Knygos anotacija:

Haris Poteris su savo geriausiais draugais Roniu ir Hermiona nekantriai laukė trečiųjų mokslo metų Hogvartso burtų ir kerėjimo mokykloje.

Tačiau visi mokiniai išsigandę ir susirūpinę. Mat iš Azkabano, burtininkų kalėjimo, pabėgo baisus nusikaltėlis, o mokyklą nuo jo saugo dar baisesni sargai…

Kokie nuotykiai vėl laukia Hario, kokią paslaptį jis atskleis ir kokia laimė jam nusišypsos, sužinosite perskaitę šią knygą.

Alma littera, 2020
Alma littera, 2020

Haris Poteris ir Ugnies taurė / J. K. Rowling; iš anglų kalbos vertė Zita Marienė. – Vilnius: Alma littera, 2020. – 565 p. – Knygų ciklo 4-oji knyga. – ISBN 978-609-01-4163-2

Knygos anotacija:

Ketvirtaisiais mokslo metais Hogvartse vyksta burtininkų čempionatas, kuriame dalyvauja magai iš trijų mokyklų.

Visi jie turi atlikti sudėtingas užduotis, o burtininkas, įveikęs jas visas, taps nugalėtoju.

Haris Poteris taip pat rengiasi dalyvauti šiame konkurse, tačiau vaikiną netikėtai pasiekia žinia, jog į Žemę grįžta Voldemortas…

Alma littera, 2020
Alma littera, 2020

Haris Poteris ir Fenikso brolija / J. K. Rowling; iš anglų kalbos vertė Zita Marienė. – Vilnius: Alma littera, 2020. – 733 p. – Knygų ciklo 5-oji knyga. – ISBN 978-609-01-4164-9

Knygos anotacija:

Penktieji mokslo metai Hogvartse. Hariui daug kas neduoda ramybės: apsigynimo nuo juodosios magijos mokytojas; netikėtumai Grifo Gūžtos kvidičo komandoje ir artėjančių kerėjimo egzaminų baimė. Bet visa tai niekis, palyginti su Tuo, Kurio Nevalia Minėti, – prieš jį bejėgė tiek Magijos ministerija, tiek Hogvartso mokyklos vadovybė.

Užslenkant vis juodesnei tamsai, Haris įsitikina, kad galingiausia – draugystės jėga ir beribė bičiulių ištikimybė.

Alma littera, 2020
Alma littera, 2020

Haris Poteris ir Netikras princas / J. K. Rowling; iš anglų kalbos vertė Zita Marienė. – Vilnius: Alma littera, 2020. – 508 p. – Knygų ciklo 6-oji knyga. – ISBN 978-609-01-4165-6

Knygos anotacija:

Haris vėl atostogauja pas Durslius. Ramybės neduoda sunkios mintys: mylimo krikštatėvio Sirijaus mirtis, žiaurus mūšis su Valdovu Voldemortu.

Ir štai, sėdėdamas savo kambaryje, Haris nekantriai laukia apsilankant Hogvartso direktoriaus.

Kodėl profesorius Dumbldoras kaip tik dabar nutarė jį aplankyti? Kokie neatidėliotini reikalai jį veja iki mokslo metų pradžios likus keletui savaičių?

Alma littera, 2020
Alma littera, 2020

Haris Poteris ir Mirties relikvijos / J. K. Rowling; iš anglų kalbos vertė Zita Marienė. – Vilnius: Alma littera, 2020. – 598 p. – Knygų ciklo 7-oji knyga.– ISBN 978-609-01-4166-3

Knygos anotacija:

Haris Poteris paskutinį kartą iškeliauja iš Ligustrų gatvės. Tačiau Hagrido motociklu skriedamas padebesiais supranta, jog Valdovas Voldemortas ir Mirties Valgytojai jau netoli. Iki tol jį saugoję kerai išsisklaido.

Tamsos Valdovas kelia baimę visiems, kuriuos Haris myli. Jis žino  nebeįstengsiąs pasislėpti.

Norėdamas sulaikyti Voldemortą, Haris turi rasti likusius Horokrusus ir juos sunaikinti. Ir stoti į paskutinę, lemtingą dvikovą.

Alma littera, 2020
Alma littera, 2020

Kiškių troleibusai: įgarsinti eilėraščiai / iliustravo Vilija Kvieskaitė; įgarsino Violeta Mickevičiūtė. – Vilnius: Alma littera, 2020. – 12 p.: iliustr. – Aut.: Janina Degutytė, Kazys Jakubėnas, Violeta Palčinskaitė, Ramutė Skučaitė. – ISBN 978-609-01-3962-2

Knygos anotacija:

Spausk mygtukus ir klausykis lietuvių poetų sukurtų gražiausių eilėraščių apie gyvūnus: Kazio Jakubėno „Pelytė“ ir „Kačiukai“, Violetos Palčinskaitės „Boružė“, Janinos Degutytės „Bitė“, Ramutės Skučaitės „Lopšinė“.

Sužinosi, kaip žaidžia kačiukai, kam boružei reikia sparnų, kaip pluša bitutė ir kokie kiškiai vairuoja troleibusus. Nepajusi, kaip imsi kartoti kartu su diktore Violeta. Knygą šiltai nuspalvino dailininkė Vilija Kvieskaitė.

Įgarsintų eilėraščių knygelė lavins vaiko ritmo pojūtį ir kalbos jausmą, supažindins su eilėraščiais pačius mažiausius.

Alma littera, 2020
Alma littera, 2020

Šuniukas Maksius ir voveriukas, ieškantis istorijos / Steve Voake; iliustravo Jim Field; iš anglų kalbos vertė Asta Tobulevičienė. – Vilnius: Alma littera, 2020. – 125 p.: iliustr. – ISBN 978-609-01-4201-1

Knygos anotacija:

Susipažinę su Skruzdžiumi, mažyčiu voveriuku, ieškančiu istorijos, Maksius ir jo bičiuliai šunys nutaria vėl leistis ieškoti NUOTYKIŲ. Laimė, mieste dedasi mįslingi dalykai: iš zoologijos sodo dingsta žvėreliai. Netrukus draugams tenka akis į akį susidurti su liūtais, aštrialiežuvėmis beždžionėmis ir įtartinu sargu Šnaideriu Lardu. Ar pavyks šuniukui Maksiui išgelbėti zoologijos sodo augintinius, o Skruzdžiui rasti istoriją?

Mūsų partneriai ir rėmėjai