2020 m. spalio mėnesio knygos (II dalis)

2020 m. lapkričio 10 d.
Pateikiame informaciją apie naujausius vaikų ir jaunimo grožinės literatūros leidinius, remdamiesi Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos leidiniu „Informacija apie Lietuvoje išleistus leidinius, gautus Nacionalinėje bibliotekoje“.

 

Nieko rimto, 2020
Nieko rimto, 2020

Vakaro pasakos iš viso pasaulio / iliustravo Anna Láng; iš anglų kalbos vertė Viktorija Uzėlaitė. – Vilnius: Nieko rimto, 2020. – 175 p.: iliustr. – ISBN 978-609-441-680-4

Knygos anotacija:

Seniai, labai seniai…

Šie žodžiai žada, kad vakare jaukiai įsitaisę savo šiltuose pataluose netrukus išgirsime užburiančią pasakišką istoriją. Jie turi stebuklingų galių nukelti į nepažintus pasaulius, kuriuose įmanoma išvirti sriubą iš akmens, sužinoti, kaip gudrumu slibiną nukauti, kodėl meška liko be uodegos, o zebrai dryžuoti. Puslapis po puslapio jie kviečia keliauti po įvairiausias pasaulio šalis, kol galiausiai mus nuskraidina… į saldžių sapnų karalystę.

Alma littera, 2020
Alma littera, 2020

Broliai Kalėdos: kalėdinė istorija / Giacomo Papi; iš italų kalbos vertė Lina Tilindytė. – Vilnius: Alma littera, 2020. – 253 p. – ISBN 978-609-01-4280-6

Knygos anotacija:

Laiką sulėtinti galima, jei tik labai užsinori – juk geriems darbams jo pakaks visada.

Kūčių naktį nutinka kai kas netikėta: senasis Niklas Kalėda, visiems žinomas kaip Kalėdų Senelis, smarkiai suserga ir negali išdalyti vaikams dovanų. Skaudama širdimi Niklas priverstas perduoti šį darbą jaunėliui broliui Lučianui, Kalėdas įsivaizduojančiam visai kitaip.

Ironiška, jautri, nenuspėjama istorija nukels į magišką kaukų, trolių, nykštukų, valkirijų ir pasakų veikėjų pasaulį. Pasaulį, stulbinamai panašų į mūsiškį – su visais netobulumais, nesutarimais ir silpnybėmis. Tai šiuolaikiškas pasakojimas apie mūsų vartotojišką, susvetimėjusią visuomenę, socialinę nelygybę, o kartu – apie nuoširdumą, gerumą, draugystę ir ištikimybę.

– Kaip manot, kodėl mes tiek daug perkame? Jis nesuprato, kas ta daiktų galia, traukianti žmones į save kaip magnetas.

<…>

– Gal todėl, kad pirkdami pasijuntame lygūs, o rinkdamiesi – ypatingi…

Skirta kiekvienam, kuris laukia Kalėdų ir širdyje tebėra nors truputį vaikas.

Nieko rimto, 2020
Nieko rimto, 2020

Ką tau skauda? / teksto autorius Pierre Delye; iliustravo Cécile Hudrisier; vertė Laura Ivoškienė. – Vilnius: Nieko rimto, 2020. – 16 p. – ISBN 978-609-441-645-3

Knygos anotacija:

Nubrozdinimai, įbrėžimai ar širdelės skausmas… Mažylis meškiukas nukrito nuo čiuožyklos, o raganosiai susitrenkė galvom. Sunku nesusižeisti, kai draugas ežiukas nori tave apkabinti. Su kiekvienu mažu vargu auklė ras genialią idėją, kaip paguosti vaikus ir išgydyti skausmus.

Knyga su atvartais skirta pakelti nuotaikai ir atrasti būdų, kaip išgydyti mažus ir didelius sužalojimus.

Pierre Delye – sėkmingas jaunimo autorius, rašymas jam yra darbas ir aistra. Daugiau nei 25 metus rašo  knygas, kurios leidžiamos Prancūzijoje ir užsienyje įvairaus amžiaus žmonėms. Nuo mažens mėgo pasakoti istorijas, taip pat skaityti, klausytis jų ir ši veikla jam niekada neatsibos. Pierre Delye meilė kalbai – ypatinga, jis lyg literatūros gurmanas sako: „Kai žodžiai skanūs, ausys mielai juos valgo“.

Cécile Hudrisier yra iliustratorė, ji gyvena Tulūzoje. 1999 m. baigusi vaizduojamojo meno magistro studijas Tulūzos Le Mirailo universitete, įgytas žinias pritaikė kurdama iliustracijas vaikams ir jau 2000 m. pasirodė pirmoji jos iliustruota knyga vaikams. Dabar Cécile linksmomis ir nuotaikingomis iliustracijomis džiugina jaunus ir senus.

Alma littera, 2020
Alma littera, 2020

Kapt kapt kapt mieste: mano pirmoji knygelė / Indrė Zalieckienė. – Vilnius: Alma littera, 2020. – 18 p.: iliustr. – ISBN 978-609-01-4240-0

Knygos anotacija:

Miela kartoninė knygelė patiems mažiausiems.

Skaityk eiliuotą tekstą, sek lietaus lašus ir susipažink su miestu. Kelionėje lydės mielas katinėlis – ieškok jo kiekviename puslapyje.

Knygą iliustravo autorė Indrė Zalieckienė.

Pirmoji knygelė padės vaikui pažinti artimos aplinkos objektus.

Skiriama 1–3 metų vaikams.

Nieko rimto, 2020
Nieko rimto, 2020

Klykt! / Alan MacDonald; iliustravo David Roberts; iš anglų kalbos vertė Valdas Kalvis. – Vilnius: Nieko rimto, 2020. – 93 p.: iliustr. – (Aš skaitau!: 2 lygis). – Ciklo „Nevala Bertis“ knyga. – ISBN 978-609-441-601-9

Knygos anotacija:

Ką daryti, kai visi draugai eina švęsti Helovino, o tau tėvai liepė likti namie su vos keliais saldainiais? Bertis tikrai nesėdės vienas ir neliūdės. Jis turi ŠIURPIAI GERĄ planą!

Rašytojo Alano Makdonaldo (Alan MacDonald, g. 1958 m.) ir iliustruotojo Deivido Robertso (David Roberts, g. 1970 m.) bendras darbas – knygutės apie Bertį ir draugus. Šioje Bertis kuria siaubo kambarį, nenori su tėvais važiuoti į kaimo sodybą ir dalyvauja žodžių tarimo paraidžiui konkurse. Linksmos ir nuotaikingos istorijos jau išmokusiems skaityti padės nesunkiai ir smagiai įtvirtinti įgūdžius.

Alanas Makdonaldas turi du katinus – brolius Eriką ir Ernį. Jei nerašytų knygų vaikams, būtų kelionių fotografas arba superherojus. Vaikystėje su broliu norėjo būti kaip Betmanas ir Robinas, persirengę kostiumais bandė įtikinti savo jaunesnę sesę, kad išgelbės pasaulį. Būdamas septynerių metų mokykloje laimėjo nacionalinį dailyraščio konkursą ir jam buvo įteiktas rašiklis, ant kurio auksinėmis raidėmis išgraviruotas autoriaus vardas. Galbūt dėl to Alanas ir pradėjo kurti.

Deividas Robertsas gimė Liverpulyje. Jis nuo pat mažens visada mėgo piešti ir nekantravo ištrūkti iš mokyklos, kad galėtų eiti į Meno koledžą. Jis labai domėjosi keramika ir studijavo mados dizainą Mančesterio metropoliteno universitete. Pabaigęs universitetą dirbo malūnininku, tačiau visada jautė, kad jo tikrasis pašaukimas yra iliustruoti knygas vaikams. 1995 m. galiausiai įgyvendino savo svajonę tapti knygų dailininku. Deividas laiko save privilegijuotu ir laimingu dirbdamas mylimą darbą.

Knyga priklauso serijos „Aš skaitau“ antram lygiui – įtraukiančios istorijos, lengvai parašytas tekstas, neilgi sakiniai, kiek didesnis šriftas, humoras, nuotykiai ir vaiko akiai malonios iliustracijos skaitymą pavers ne prievole, o maloniu laiko leidimo būdu.

Gelmės, 2020
Gelmės, 2020

Linkėjimai – Zebrė: romanas / Nadja Sumanen; iš suomių kalbos vertė Aida Krilavičienė. – Vilnius: Gelmės, 2020. – 239 p.: iliustr. – (Paribio istorijos). – ISBN 978-609-8168-95-2

Knygos anotacija:

Nadjos Sumanen romane „Linkėjimai – Zebrė“ pasakojama apie šešiolikmetę Iris. Mergaitei iš turtingos šeimos lyg ir viskas sekasi – ji gerai mokosi, lanko mėgstamus baleto užsiėmimus, bet į gyvenimą žiūri skeptiškai, net abejingai. Ji tartum apsipratusi su tėvų tarpusavio nesutarimais ir nemeile, brolio Kimio priklausomybe nuo narkotikų, bendraamžių tuštybe ir dėl to visai nesijaudina. Bet uždaro būdo mergaitei vis sunkiau prisiversti iš ryto susiruošti į mokyklą, ji ima praleidinėti pamokas. Patekusi pas atsainią psichologę, visai nusivilia, užsisklendžia ir net įpranta žalotis.

Fiziniu skausmu ji malšina širdgėlą ir beprasmybės jausmą. Vieną sykį peiliukas susminga per giliai. Išaiškėja Iris paslaptis. Tėvai atrodo sukrėsti. Tėtis supranta, kad mergaitė per mažai bendrauja su šeima, ir stengiasi geriau ją pažinti. Netikėtai Iris randa seną tėčio fotoaparatą ir susidomi kitokiu pasauliu – ramesniu, paprastesniu, nespalvotu. Pasikeičia jos požiūris į tai, kas vyksta šalia.

Fiksuodama aplinką mažomis dalelėmis, Iris ima suprasti, kad pasaulis nėra ir negali būti tobulas, kad grožis slypi ir ten, kur daug kas jo neįžvelgia.

Nieko rimto, 2020
Nieko rimto, 2020

Padangių užkariautojai: knyga sukurta remiantis Nealo Jacksono idėja / Emma Carroll; iš anglų kalbos vertė Rita Bakanienė. – Vilnius: Nieko rimto, 2020. – 228 p. – ISBN 978-609-441-676-7

Knygos anotacija:

Visi turėtų gauti progą skristi, ar ne?

Kitokio gyvenimo Šarka neįsivaizduoja – kasdien ji bando išgyventi gatvėje užsiimdama smulkiomis vagystėmis. Bet vieną dieną, ketindama atlikti jai pavestą užduotį pavogti brangenybių dėžutę, mergina atsiduria visai kitokių įvykių sūkuryje. Pati nesuprasdama, kaip tai galėjo nutikti, ji prisideda prie istorinio momento ir savo sumanumu padeda pakilti pirmajam oro balionui.

Ne tik jos, bet ir visos žmonijos pasaulis pasikeičia visam laikui.

Alma littera, 2020
Alma littera, 2020

Žiemos stebuklai: apsakymai apie žvėrelius / iš anglų kalbos vertė Vaiva Būgaitė; iliustravo Alison Edgson. – Vilnius: Alma littera, 2020. – 187 p.: iliustr. – ISBN 978-609-01-4286-8

Knygos anotacija:

Artinantis šalčiams meškiukas ruošiasi eiti žiemos miego, šuniukas pirmą kartą išeina pasivaikščioti po sniegą, o avytė pro langą pastebi Kalėdų Senelio roges…

Šias nuostabias pasakėles apie gyvūnus miela skaityti jaukiai įsitaisius su mažaisiais, kai už lango stūgauja vėjai ar svajingai šoka snaigės. Knygelę puošia ir nuotaikingi paveikslėliai, todėl tai puiki Kalėdų dovana vaikams.

Maketonas, 2020
Maketonas, 2020

13 lietuvių liaudies pasakų apie raganas / iliustravo Ojaras Mašidlauskas. – Kaunas: Maketonas, 2020. – 78 p.: iliustr. – ISBN 978-609-96102-2-1

Knygos anotacija:

Šiame 13 pasakų rinkinyje pateikiamas subtilesnis raganų įvaizdis ir iš esmės supažindinama su jų atsiradimo istorija. Knygos tikslas – atgaivinti lietuvių liaudies pasakas apie raganas, šiek tiek sušvelninant jų aštrų ir kartais gana žiaurų turinį bei perteikti jas vaikams su humoro gaida.

Pasitelkiant mokslininko – etnografo Arūno Vaicekausko įžvalgas, pateikiamas knygos įvadinėje dalyje, dailininko, tapytojo, iliustruotojo Ojaro Mašidlausko vaizduotę, detaliai atvaizduojant kiekvienos pasakos vingius, paskiriant kiekvienai iliustracijai atskirą knygos atvartą, redaktorės, meninės kalbos korektorės Birutės Talandienės profesionalumą bei plačias profesionalių grafinių dizainerių ir maketuotojų galimybes, visa tai apjungiama į modernų leidinį, dominantį tiek mažą, tiek vyresnio amžiaus asmenį.

Viršelyje dominuojantys juodai balti atspalviai sukuria modernų, šiuolaikinį vaizdą ir yra atsvara spalvingoms, vaizdingoms ir išsamioms vidinėms iliustracijoms.

Liaudies pasakos pateikiamos šiuolaikiniams vaikams tinkamomis istorijomis, žiaurūs epizodai sušvelninami, juos paverčiant magiškais įvykiais bei stebuklais.

Eliminuojami nuogąstavimai skaityti vaikams žiaurią liaudies literatūrą.

Knygoje „13 pasakų apie raganas“ išlaikyta riba tarp autentiško liaudies stiliaus ir nudailinimo. Skirta vaikams nuo 7 metų.

Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla, 2020
Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla, 2020

Apleistosios pilies paslaptis: apysaka / Kristina Ohlsson; iš švedų kalbos vertė Virginija Jurgaitytė. – Vilnius: Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla, 2020. – 238 p. – ISBN 978-609-480-181-5

Knygos anotacija:

Elė ir Valteris turi laikytis kartu. Juos išsiuntė į Audrų salą, kurioje jie turės gyventi, kol namo grįš jų įkalinti tėvai. Tačiau saloje viskas kitaip, nei atrodo iš pažiūros. Jos apleista akmeninė pilis slepia tamsiausias paslaptis. Vietiniai gyventojai perspėja brolį ir seserį: tik nesiartinkite prie pilies! Bet kas gi tiki jų istorijomis apie vaiduoklius? Tik ne Elė ir Valteris.

Bet nakčia staiga pasigirsta beldimas į vaikų miegamojo duris. Svetainėje kažkieno nematoma ranka sienon nusuka paveikslus. Juose pavaizduoti kadaise pilyje gyvenę ir mįslingai pradingę vaikai. O Elę dar ima persekioti juodas paukštis… Kokias kraupias paslaptis teks atskleisti Elei ir Valteriui, kad jie išsivaduotų iš apleistosios pilies kerų?

Kristina Ohlsson šiuo metu gyvena Stokholme. Ji yra dirbusi Švedijos slaptojoje tarnyboje ir Užsienio reikalų ministerijoje, bet nuo 2012 m. visą dėmesį skiria rašymui. Sukūrusi istorijas apie Ohiuse gyvenančius draugus „Stiklo vaikai“, „Sidabrinis vaikas“ ir „Akmeniniai angelai“ bei nuotykių romaną „Hester Hilo paslaptis“, K. Ohlson neabejotinai priklauso Švedijos detektyvų kūrėjų elitui ir yra viena iš labiausiai vertinamų vaikams rašančių šalies autorių.

Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla yra išleidusi šios autorės vadinamąją „Monstrų trilogiją“, kurią sudaro „Zombių karštinė“, „Vilkolakio paslaptis“, „Mumijos mįslė“.

Alma littera, 2020
Alma littera, 2020

Bitė ir aš: pasakojimas apie draugystę / Alison Jay; iš anglų kalbos vertė Vaiva Būgaitė. – Vilnius: Alma littera, 2020. – 32 p.: iliustr. – ISBN 978-609-01-4124-3

Knygos anotacija:

Kadaise pro Alison Jay studijos langą įskrido bitė ir išsekusi, bejėgė nukrito ant žemės. Alison atgaivino bitę, pamaitino ją saldintu vandeniu, ir netrukus ši vėl išskrido. Tolesnę istorijos dalį autorė išgalvojo.

„Bitė ir aš“ – nuostabus pasakojimas apie mergaitės ir bitės pažintį. Atgaivinusi bitę maža mergaitė mokosi draugauti ir mylėti gamtą.

Knygelės pabaigoje rasite bičių mėgstamiausių gėlių sąrašą. Galėsite pasėti jų savo namuose ir taip prisidėti prie šių nykstančių, bet tokių naudingų vabzdžių išsaugojimo. Tegul ši knygelė pažadina meilę gamtai ir primena mums, kad draugystė gali pakeisti pasaulį.

Apkabink mėnulį, 2020
Apkabink mėnulį, 2020

Galbūt: pasakojimas apie neribotas kiekvieno iš mūsų galimybes / teksto autorius Kobi Yamada; iliustravo Gabriella Barouch. – Vilnius: Apkabink mėnulį, 2020. – 44 p.: iliustr. – ISBN 978-609-8252-06-4

Knygos anotacija:

Ar kada susimąstei, kodėl esi čia? Ar žinai – tu nuostabus toks, koks esi? Tu turi viską, ko reikia, kad siektum didelių dalykų. Tikėk savimi, nebijok klaidų, eik širdies grįstu keliu ir galiausiai pasieksi savo svajones. Pasauliui tavęs reikia, tu jam svarbus.

Tai žodžiai, kuriuos turėtų girdėti kiekvienas vaikas, tačiau neretai pamirštame juos pasakyti.

Ši įkvepianti knyga skatina vaikus ir suaugusiuosius atskleisti savo galimybes ir padrąsina siekti svajonių. Kas žino, galbūt išpildysi netikėčiausias savo svajones…

Alma littera, 2020
Alma littera, 2020

Marmiai: kur gyvena meilė? / Indrė Pavilonytė, Martynas Pavilonis. – Vilnius: Alma littera, 2020. – 51 p.: iliustr. – ISBN 978-609-01-4274-5

Knygos anotacija:

Šilta ir jautri dvynių – rašytojos Indrės Pavilonytės ir dailininko Martyno Pavilonio – istorija visai šeimai apie beribę tėvų̨ meilę ir rūpestį̨.

Marmiukas Liu nusiminęs, nes tėvai jį drausmina, ir todėl jis jaučiasi nemylimas. Sutikęs baltą kiškelį marmis iškeliauja ieškoti tikrosios meilės. Bekeliaudamas įklimpsta pelkėje ir kiškis vos jį išgelbėja. Šalia nėra tėvelių – nėra, kas paguostų ir palaikytų. Liu supranta, kad tėveliai drausmindami jį parodo ir savo meilę bei rūpestį. Jis grįžta pas tėvus, kad apsikabintų ir pasakytų, kaip juos myli.

Knygoje vaikas gauna svarbią pamoką apie tėvų meilę ir apie daugialypį žmonių jausmų pasaulį – kad jis prieštaringas, jį ne visada lengva suprasti, kad kartais reikia mokytis “išskaityti” tai, ko žmonės nepasako žodžiais.

Knygos viršelis turi paslaptį – jis švyti tamsoje! 

Dvi tylos, 2020
Dvi tylos, 2020

Mažas kaip vabalėlis / Kotryna Zylė. – Vilnius: Dvi tylos, 2020. – 18 p.: iliustr. – Lietuvos nacionalinės M. Mažvydo bibliotekos „Pirmosios knygos“ konkurso 2-oji premija. – ISBN 978-609-8232-18-9

Knygos anotacija:

„Knygą „Mažas kaip vabalelis“ kūriau mažiausiems skaitytojams, bet baigusi suvokiau, kad tai – vabalėliškas manifestas, kuriame telpa mano pasaulio supratimas. Tiesą pasakius, žinau ne mažiau gilėse įstrigusių suaugusiųjų nei pasaulį atrandančių mažylių, kuriems linkėčiau susipažinti su Ūpu. Visi per gyvenima paliekame daugybę kiautų, urvelių ir tankumynų, kol suprantame, koks platus yra pasaulis ir sykiu kokie maži vabalėliai esame. Kviečiu nebijoti tai suvokti ir mėgautis lydinčiais atradimais. Ieškokime, patirkime, sumažėkime! Nesvarbu – mums vieni ar devyniasdešimt.“ Kotryna Zylė

„Mažas kaip vabalėlis“ – trumpa istorija apie pasaulį atrandantį vabalėlį. Dėl unikalaus jos turinio skirtingos amžiaus grupės knygą pažins skirtingais lygmenimis. Kūdikius iki 18 mėn. domins puslapių iškirtimai, spalvos, skaitančiojo intonacijos ir pasikartojimai. Augesni mažyliai kartu su Ūpu atras vis platesnio, draugiško ir įvairaus pasaulio pažinimo džiaugsmą. Kartu skaitantys suaugusieji įžvelgs gilesnius istorijos sluoksnius: į pasaulį atkeliaujančio mažylio istoriją, suvokimo pločio ir žiūros taško svarbą mūsų gyvenime.

Alma littera, 2020
Alma littera, 2020

Pasakos apie drąsias mergaites / atpasakojo Susanna Davidson, Rosie Dickins, Andy Prentice ir Rob Lloyd Jones; pratarmę parašė Kate Pankhurst; iliustravo Isabella Grott, Alessandra Santelli ir Maria Surducan; iš anglų kalbos vertė Danguolė Žalytė. – Vilnius: Alma littera, 2020. – 207 p.: iliustr. – ISBN 978-609-01-4186-1

Knygos anotacija:

Ši žavi iliustruota knyga grąžina iš užmaršties aštuonias senas pasakas, kurių herojės įkvėps ir šių dienų mergaites. Narsios ir sumanios mergaitės ieško nuotykių, apgauna milžinus, kovoja su blogiu, pažadina miegančius princus ir, žinoma, gyvena ilgai ir laimingai.

„Pasakos, kurias perskaitysi šioje knygoje, kitokios: šių herojų veiksmai geriau atspindi pasaulį, kuriame gyvename, kas esame ir kuo tapsime. Turiu vilties, kad jos išmokys tave drąsos, sumanumo ir jėgų abejoti nuomone kiekvieno, kas tvirtins, kad tu esi ne tu. Tavo istorija dar neparašyta, bet aš žinau, kad ji nebus pamiršta…“ Kate Pankhurst

Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla, 2020
Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla, 2020

Šefo Samčio didžioji išvyka / Agostino Traini; vertė Saulius Repečka. – Vilnius: Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla, 2020. – 40 p.: iliustr. – ISBN 978-609-480-162-4

Knygos anotacija:

Kartą atgiję puodai ir keptuvės virtuvės šefo Samčio paklausė: „Samti, o iš kur atsiranda mūsų maistas?“ Nieko nelaukęs Samtis savo bičiulius pakvietė į nuotaikingą kelionę po patį įdomiausią maisto pasaulį.

Ar kada susimąstėte, iš kur atsiranda druska ir cukrus, kakava ir šokoladas? O kaip auginami kiviai ir mandarinai? Kaip kepama duona ir pyragai?

Su savo draugais ūkininkais, kepėjais, sodininkais, daržininkais, žvejais ir net undine Samtis mums atskleidžia maisto paslaptis ir pasakoja apie įvairius – gerai žinomus, menkai girdėtus ir net neuostytus – patiekalus bei produktus.

Aukso pieva, 2020
Aukso pieva, 2020

Šešetas varnų / Leigh Bardugo; iš anglų kalbos vertė Astra Alba. – Vilnius: Aukso pieva, 2020. – 541 p.: iliustr. – Dvilogijos 1-oji knyga. – ISBN 978-609-8105-53-7

Knygos anotacija:

Nepaprastų gabumų Kazas Brekeris gyvena kriminaliniame pasaulyje, jam pasiūloma įvykdyti mirtinai pavojingą apiplėšimą – įsilaužti į Ledo rūmus, neįveikiamą karinę tvirtovę, į kurią dar niekam niekada nebuvo pavykę prasmukti. Privalu ištraukti ten laikomą įkaitą, kurio žinios amžiams pakeistų grišų valdomą magiją. Jei viskas pasisektų – Kazas taptų neapsakomai turtingas, bet vienam tai atlikti būtų pernelyg sunku…

Šeši pavojingi atskalūnai. Vienas neįmanomas pagrobimas. Kartu jie nesustabdomi – jei tik pirmiau nenugalabys vienas kito.

Nuteistasis, trokštantis keršto.

Snaiperis, nesiliaujantis lažintis.

Pabėgėlis su privilegijuota praeitimi.

Šnipė, žinoma Šmėklos vardu.

Širdininkė, naudojanti magiją, kad išgyventų lindynėse.

Vagis, apdovanotas talentu įvykdyti mažai tikėtinus pabėgimus.

Tai pirmoji dvilogijos dalis.

Mūsų partneriai ir rėmėjai