2021 metų Bolonijos vaikų knygų mugė vyks tik nuotoliniu būdu

2021 m. balandžio 09 d.
Negerėjant epidemiologinei situacijai Italijos Emilijos Romanijos regione ir visoje Europoje, taip pat dėl vis dar taikomų griežtų keliavimo apribojimų, Bolonijos vaikų knygų mugės organizatoriai nutarė renginius, turėjusius vykti 2021 metų birželio 14–17 dienomis, organizuoti tik nuotoliniu būdu.

Anksčiau buvo planuojama, kad mugė vyks hibridiniu būdu, kai kuriuos renginius perkeliant į skaitmeninę erdvę. Tačiau mugės rengėjai nusprendė, kad paskaitos, iliustracijos, parodos, konferencijos, seminarai, dirbtuvės ir apdovanojimų programa vyks tik nuotoliniu būdu birželio mėnesį.

Žadama  netrukus paskelbti atnaujintą renginių programą.

Daugiau informacijos galima rasti Bolonijos vaikų knygų mugės feisbuko ir instagramo  paskyrose.

Bolonijos vaikų knygų mugė – vienas pagrindinių tarptautinių renginių, skirtų vaikų literatūros leidybai ir su ja susijusioms kūrybinėms industrijoms. Į ją kasmet keturioms dienoms susirenka leidėjai, knygų ir jų iliustracijų autoriai, literatūros agentai ir kt. iš viso pasaulio. Tarp analogiškų tarptautinio pobūdžio renginių yra itin vertinama dėl koncentruotos tikslinės grupės, bei suteikiamų įvairių galimybių iliustratoriams, leidybos specialistams, taip pat organizacijoms ir asmenims, siekiantiems užmegzti verslo santykius bei plėtoti savo šalies kultūrą. Vaikų knygų mugė kasmet sutraukia apie 1500 dalyvių, 30 000 leidybos profesionalų iš daugiau nei 100 šalių.

Mūsų partneriai ir rėmėjai