Jubiliejinė vaikų knygos šventė Panevėžyje

 

Lapkričio 15 d. į Panevėžio muzikinį teatrą sugužėjo būrys vaikų. Jau penkioliktą kartą Panevėžio miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrius „Žalioji pelėda“ sukvietė mažuosius panevėžiečius į tradicinę vaikų knygos šventę. Šiųmetė šventė „Knygų knygelę skaitau“ mažuosius džiugino „Ąžuolo“ pagrindinės mokyklos mokytojos Daivos Baubonienės skoningai papuošta scena ir nuotaikinga teatralizuota programa.

Ąžuolo pagrindinės mokyklos mokinių pasirodymas
Ąžuolo pagrindinės mokyklos mokinių pasirodymas

Renginį atidarė „Žaliosios pelėdos“ vedėja Alvida Bratkauskienė ir išmintingoji Varna Prudencija, gyvenanti Smėlynės bibliotekoje. Atrakinę seną spyną, visi patekome į pasaką, kurioje daug kas sumaišyta: Raudonkepuraitė, eidama pas senelę ir dainuodama visai nevaikišką dainelę, vietoj vilko susitiko Raganą, kuri skraidė ne šiaip apsižergusi paprastą šluotą, o turbodyzeline, turinčia atbulinio vaizdo veidrodėlį! Taip šventę pradėjo trupė „(Ne) Suaugę“ iš Smėlynės bibliotekos. Ji parodė spektaklį „Sumaištis pasakų šalyje“.

Iš Vilniaus atvykusi aktorių trupė „Teatriukas“ parodė smagią koncertinę programą – muzikinį vaidinimą. „Teatriuko“ aktoriai įtraukė į veiksmą ir žiūrovus – kvietė juos kartu dainuoti, vaidinti ir šiek tiek pasimankštinti.

Vaikai turėjo progą pabendrauti su vienintelio šalyje vaikų žurnalo apie gamtą „Lututė“ redaktore Lina Marmaite-Snitkiene. Ponia Lina papasakojo, kaip pati vaikystėje pradėjo stebėti ir aprašyti gamtą. Iliustruodama istoriją skaidrėmis, redaktorė dalijosi įspūdžiais apie leidėjo darbą. Vaikams buvo labai įdomu išgirsti ir pamatyti, kaip ruošiamasi fotografuoti gyvūnus.

Visus susirinkusiuosius šokiu pasveikino vaikų šokių studijos „Fiva“ šokėjos (vadovė Ugnė Zanevičiūtė-Audejeva). Muzikinę kompoziciją atliko „Ąžuolo“ pagrindinės mokyklos pradinukai (mokytojos Greta Joniškienė, Vigita Pankevičienė, Sigutė Kairienė, Valdonė Glebavičienė; režisavo Birutė Beresnevičienė).

Muzikinio teatro fojė vyko knygų mugė, kurioje mažiesiems ir jų tėveliams buvo pristatyta naujausia vaikų literatūra.

Konkurso „Kuriame knygą“ darbelių paroda
Konkurso „Kuriame knygą“ darbelių paroda

Šventės kulminacija – aktyviausių „Žaliosios pelėdos“ skaitytojų ir konkurso „Kuriame knygą“ laureatų apdovanojimo ceremonija. Mažieji kūrėjai ir aktyviausi skaitytojai pelnė diplomus, saldžių skanėstų, knygelių bei dailininkės Lidijos Dailidėnienės ir tautodailininkės Dainoros Guokienės sukurtas spalvoto stiklo ar odines pelėdžiukes.

Vaikų literatūros skyrius „Žalioji pelėda“ nuoširdžiai dėkoja visiems, kurie prisidėjo, kad šis renginys būtų įsimintinas ir gražus. Džiaugiamės, kad šiemet sulaukėme per tūkstantį svečių, kurie išsinešė gerus įspūdžius ir pakilią nuotaiką.

Indrė Lašinytė,

Panevėžio miesto savivaldybės viešosios bibliotekos vyresn. metodininkė.

Žurnalas „Rubinaitis“, 2011 Nr. 4 (60)

 

 

Įžanginis

Kaip tapti vaikų rašytoju?

Straipsniai

TARP „VISAI TIKROVIŠKA“ IR „LABAI FANTASTIŠKA“ (Pasakos ir realizmo sąlydis kai kuriuose lietuvių autorių tekstuose)
ŠVIESOS PAVEIKSLAI: VYTAUTĖS ŽILINSKAITĖS KNYGŲ ILIUSTRACIJOS
ŽVILGSNIS Į ANGELOS NANETTI KŪRYBĄ
KAIP PRISIJAUKINTI „TRIUŠELĮ PETRIUKĄ“ (Patarimai auklėtojams ir mokytojams)

Mano vaikystės skaitymai

MAMOS KEPTA DUONA TĖTĖS RANKOSE

Paskaitykim, mama, tėti!

Traškančios žvaigždės

Supažindiname

NAMINARA – VAIKŲ LITERATŪROS SALA

Atidžiu žvilgsniu

Džiunglių valdovas vėl grįžta
Nauji nuotykiai senų pasakų motyvais
Apie sambūvį su gamta

Laiškai

LAIŠKAS JUBILIEJINIAM SEKMADIENIUI, arba laiškas poetei, prozininkei, vertėjai, Lietuvos nacionalinės premijos laureatei RAMUTEI SKUČAITEI
Skaitymo naktis bibliotekoje
Paauglių nėštumo tema jaunimo literatūroje

Kronika. Informacija. Skelbimai

KRONIKA. INFORMACIJA. SKELBIMAI

Summary

SUMMARY

Mūsų partneriai ir rėmėjai